Hart- en vaatziektenspreekuur – Groepspraktijk Bachlaan – Bunschoten
Header afbeelding
Groepspraktijk Bachlaan
Chopinstraat 2B 3752 HR
Bunschoten

Hart- en vaatziektenspreekuur

Cardiovasculair risicomanagement (CVRM) is gericht op het voorkomen van hart- en vaatziekten bij mensen met verhoogd risico daarop. Hart- en vaatziekten zijn aandoeningen aan het hart of de bloedvaten bv. een hartinfarct, herseninfarct of aderverkalking. Hart- of vaataandoeningen behoren op dit moment zelfs tot de grootste veroorzakers van sterfte in Nederland. Ongeveer één op de drie mensen overlijdt als gevolg van een aandoening aan hart of de bloedvaten.

In de huisartsenpraktijk zijn we gestart met het CVRM spreekuur, we gaan patiënten uitnodigen, maar u kunt ook zelf een afspraak via de assistente maken voor dit spreekuur. Bij de controles zijn de praktijkondersteuners en de assistentes betrokken, zij werken onder supervisie van de huisartsen.

Tijdens de controle wordt het laboratorium onderzoek besproken, dat van te voren wordt bepaald, de bloeddruk wordt gemeten en de lengte en het gewicht worden bepaald. Cardiovasculair risicomanagement is gericht op het aanpakken van de risicofactoren die je kunt veranderen. Denk hierbij dus aan het behandelen van hoge bloeddruk of een verhoogd cholesterol (met of zonder medicijnen), stoppen met roken, gezond eten en voldoende bewegen. Ook na de diagnose van een hart- of vaatziekte ( bijvoorbeeld na een hartaanval of een herseninfarct) is het goed om te starten met  het CVRM spreekuur.